ШКОЛСКОМ ОДБОРУ

ШКОЛСКОМ ОДБОРУ

Б Е О Г Р А Д
Милана Ракића 33

Изјава представника Форума београдских гимназија у вези расписаног конкурса за избор директора  у Шетрој београдској гимназији су: у најмању руку нетачне, незаконите и злонамерне.
Инситирањем на избор свог кандидата за директора Школе је незаконито и на тај начин се чини повреда изборног поступка и стављају ван функције органи Школе који су на законит начин предложени и изабрани од свих структура (локалне самоуравне савета родитеља и наставничког већа).
У Шестој београдској гимназији постоје 3 синдиката од којих већински Синдикат, чији је председник Лалић Љубица припада Синдикатау образовања Београда, односно Синдикату радника у просвети Србије, који има став да се изабере најбољи кандидат у складу са законом. Што се тиче кандидата школе Дубравке Радошевић, пошто је она члан Синдиката образовања Београда и члан Синдиката радника у просвети Србије, даћемо у кратку њену радну биографију:

О Б Р А З О В А Њ Е

1978 – 1982  Филозаовфски факултет у Београду, одељење за педагогију (просечна оцена 9)
1995              Уписала магистарске студије, положила све испите. Одобрена тема за магистарски рад: ''Како ученици од 15 – 18 година вреднују особине својих наставника''
1993 – 2002  Виши инструктор за пројекат активно учење – наставника ( У организацији Института за психологију и Министарства просвете. Аутори и сарадници су др. проф. Иван Ивић и др. проф. Ана Пешикан.)
Како водитељ Семинара који се односи на три нивоа, обучила 3500 настваника у Србији и Дрној Гори, активно учествовала као водитељ од 1992 -2002. године
2000         Инструктор за Семинар за обуку директора у процесу децентрализације  образовања (семинараи одржани на територије целе Србије у организацији Министарства провете, Јеврејског образовног друштва Марманет и Грађанских иницијатива. У питању је вишемодуларна обука и сертификат је интернационалног карактера).
2002         Инструктор за Семинар Владе Републике Србије ''Полицајац пријатељ деце у школи'' с'циљем повећања безбедности деце у школи.   Организатори – Министарство унутрашњих послова и Мионистарство провсете.

Р А Д Н О  И С К У С Т В О

Од августа  2008    педагог – стручни сарадник у Шестој бегорадкој гимназији
Од 1982 – 2008         педагог – стручни сарадник, сем у периоду
Од 1985 – 1989        наставник за групу педагошко – психолошких предмета у             средњој школи просветног смера

Овом радном биографијом немамо намеру да утичемо на њен избор директора школе, јер то право немамо по закону. Овим дописом желимо само да демантујемо неистине изнете у изјави представника Форума гимназија, као и да су те изјаве нетачне и злонамерне, упућене са циљем елиминисања једног од кандидата на конкурсу.
Својим дописом они позивају Министарство за образовање Републике Србије, Градски секретаријат за образовања града Београда и Локалну самоуправу општине Звездара да се укључе у незаконите радње да би поставили свог кандидата за директора школе.
У нади да ћете правилно схватити овај наш допис унапред захвални,
С'поштовањем,

Председник Републичког одбора