Допис

Одбору за утврђивање репрезентативности

Београд
Немањина 22 - 24

ПРЕДМЕТ: Захтев за утврђивање репрезентативности за територију аутономне покрајине Војводине

Независни синдикат порсветних радника Војводине, са седиштем у Новом Саду, Ул. Футошка 37, решењем Министарства за рад и социјалну политику број 110-00-146/2008-02 од 16.02.2008. године уписан је у регистар синдиката под бројем 20520.
На основу статистичког извештаја Завода за информатику и статистику Војовине број 052-55/2009 од 27.02.2009. године запослених у основним и средњим школама на територији покрајне Војводине са стањем 31.12.2008. године било је 21 231 запослених, а запослених у ученичком и студенском стандарду купно запослених 552 радника.
На основу ових статистичких података Независни синдикат порсветних радника Војводине, подноси захтев за утврђивање репрезентативности на нивоу локалне самоуправе односно за територију покрајне Војводине, јер је у овај Синдикат учлањено преко 5 000 чланова, а у ученичком и студенском стандарту 82 члана, па сходно одредби члана 223., а у вези члана 220. Закона о раду, сматрамо да је овај наш захтев основан за добијање статуса репрезентативног сидиката.
Као доказ за испуњавање услова репрезентативности у прилогу захтева достављамо списак чланова Синдиката и извештај Завода за информатику и статистику.

Ранко Хрњак