Допис

Б е о г р а д
Немањина 22 – 24

ПРЕДМЕТ: Захтев за утврђивање репрезентативности

Синдикат образовања Београда Градски одбор са седиштем у Београду, Ул. Дечанска 14, решењем Министарства за рад и социјалну политику број 110-00-1140/2006-02 од 12.12.2006. године уписан је у регистар синдиката под бројем 19986.
На основу статистичког извештаја Завода за информатику и статистику Београда број XVI-10-052-39/09 од 03.03.2009. године запослених у основним и средњим  школама и домовима ученика на територији града Београда са стањем 31.12.2008. године било је 23 409 запослених.
На основу ових статистичких података, Синдикат образовања Београда подноси захтев за утврђивање репрезентативности на нивоу локалне самоуправе односно на територији града Београда, јер је у овај Синдикат учлањено преко 5 000 чланова, па сходно одредби члана 223., а у вези члана 220. Закона о раду, сматрамо да је овај наш захтев основан за добијање статуса репрезентативног сидиката.
Као доказ за испуњавање услова репрезентативности у прилогу захтева достављамо списак чланова Синдиката и извештај Завода за информатику и статистику.

Прилог:

1. Списак чланова синдиката по школама